Търсене в този блог

петък, 3 юни 2011 г.

ЗОНА НА ИЗГАРЯНЕ

ЗА ДА ПОДОБРИШ ТРЕНИРОВЪЧНАТА И ХРАНИТЕЛНА ПРОГРАМИ, ОПИТАЙ СЛЕДНИТЕ СУПЛЕМЕНТИ. КОМБИНИРАНЕТО НА ТЕЗИ ПЕТ СЪСТАВКИ ЩЕ АТАКУВА МАЗНИНИТЕ С НОВА СИЛА

КОФЕИН


Един от най-добрите суплементи за изчистване на пазара. Кофеинът действа чрез свързване с мастните клетки и подобряване на липолизата (процес, при който повече мазнини напускат мастните клетки, за да оти- дат в тъкани като мускулите, където се изгарят за енергия). Кофеинът съ- действа и за потискане натрупването на мазнини в тези клетки. Повечето хора си доставят кофеин като пият кафета, но ние предлагаме да използ- ваш кофеин под формата на таблетки. Така по-лесно ще контролираш прие- ма, а опаковка с таблетки кофеин из- общо не е скъпа.
ДОЗА ЗА АТАКА НА МАЗНИНИТЕ:
Приемай 200-400 мг сутрин и около час преди тренировка. Може да включиш и трета доза следобед.

ЗЕЛЕН ЧАЙ


Напоследък всички са полудели по зеления чай и има наистина разумна причина за това. Зеленият чай съ- държа съединения, познати като ка- техини. Един от тях епигалокатехин галат (EGCG) отговаря в най-голяма степен за ефектите на фат-бърнър, които проявява зеления чай. EGCG потиска ензима, който разгражда но- репинефрина. Норепинефринът е ен- зим, участващ в регулиране скорост- та на метаболизма и изгарянето на мазнини. Чрез спирането на неговото разграждане може да поддържаш по- дълго време повишено темпо на мета- болизма и на изгарянето на мазнини.

ДОЗА ЗА АТАКА НА МАЗНИНИТЕ:
Приемай 500-1,000 мг екстракт от зелен чай, стандартизиран за EGCG сутрин и около час преди тренировка. През почивните дни приемай втора доза следобед. Освен това, може да помислиш за трети прием по-късно.

СИНЕФРИН

Структурата на този суплемент на растителна основа е подобна на структурата на невромедиатора епи- нефрин. Доказано ускорява метаболи- зма и потиска апетита, като в същото време съдейства на мастните клетки да увеличават количеството мазнини, които отделят, за да бъдат изгорени. Понякога досадните мастни клетки се нуждаят от малко побутване (в случая от синефрин), за да бъдат принудени.

ДОЗА ЗА АТАКА НА МАЗНИНИТЕ:
Приемай 200-600 мг цитрус аурантиум, стандартизиран за 5-20 мг синефрин 2-3 пъти дневно преди хранене.

КАРНИТИН
Това е най-добрият суплемент за из- гаряне на мазнини, особено съчетан с нисък прием на въглехидрати. Кар- нитинът представлява субстанция, подобна на аминокиселина и витамин. Той е съществен за пренасяне на маз- нините в митохондрията на клетката, където те се изгарят за енергия. Карнитинът е също и чудесен за употреба в комбинация. Приемането му заедно с кофеин и синефрин повишава коли-
чеството на мазнините, които се изгарят.

ДОЗА ЗА АТАКА НА МАЗНИНИТЕ:
Приемай 1-3 г под формата на L-кар- нитин, ацетил- L-карнитин, L-кар- нитин L-тартрат или пропионил L- карнитин със закуската, с шейковете преди тренировка и след тренировка, както и с последното хранене за деня.

>> РИБЕНО МАСЛО
Да се бориш с мазнините с помощта на мазнини е принцип, който наисти- на действа. Рибеното масло доставя незаменими омега-3 мастни киселини. Те увеличават загубата на мазнини чрез превръщането в простагландиниподобни на хормони вещества, ускоряващи метаболизма. Изследванията потвърждават още, че омега-3-маст- ните киселини пречат на мазнините от храната да бъдат натрупани като подкожни мазнини.

ДОЗА ЗА АТАКА НА МАЗНИНИТЕ:

Приемай 1-3 г с 2-3 хранения дневно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар