Търсене в този блог

четвъртък, 2 юни 2011 г.

Goodbye, целулит! Научете кои са най-ефективните процедури за борба с мастните натрупвания


Снимка: Dreamstime
Иде лято. А с него идват и онези съкровени женски притеснения, които не зависят нито от раса, нито от социално положение, нито от характер, образование и брой мозъчни клетки.
Целулитът е един от най-универсалните (ако можем така да се изразим) проблеми на съвременните жени.
Целулит всъщност, както знаят всички, се наричат онези неприятни подкожни мастни натрупвания, които на някои им приличат на кората на портокал, а на други - на малки топченца.
Характерни са с това, че са доста упорити и колкото и грижи да полагаме, все някак си не изчезват, което няма как да не повлияе на нервите и на самочувствието ни.
И все пак, решение има.
Днес ще ви запознаем с най-ефикасните антицелулитни процедури, които се препоръчват от специалистите, а следващият път ще ви представим и няколко подходящи упражнения.
И така, антицелулитните процедури са строго индивидуални и се определят след разпитване и изследване на произхода и определяне на главния проблем.
Най-добри резултати се получават при съчетаване на различни методи, за което е нужно време, средства и търпение.
Има множество медицински и козметични центрове, където, според резултатите от индивидуалното изследване могат да се приложат:
- Йонизационни процедури (с помощта на ток в кожата се вкарват активни съставки, разрушаващи целулитните натрупвания);
- Стимулиране на мускулите с ток (те се тонизират и стягат, кръвообращението също се активизира);
- Масажи и компреси с водорасли (целулитните участъци се налагат с компрес от затоплени водорасли, след което се облъчват с инфрачервени лъчи за усилване на кръвообращението). Водораслите съдържат витамини, микроелементи, минерални соли и белтъчини.
- Тангенторната баня с водорасли се прави в специална вана с устройство за насочване на струите, която се напълва с хладка морска вода (37 °С) или с обикновена вода с прибавени активни съставки.
Тангенторното устройство раздвижва водата, образуват се множество мехурчета, които раздвижват лимфата в цялото тяло. Това успокоява подутите крака и съдейства за намаляването на целулитния едем (общо отичане на тялото вследствие натрупан целулит).
Кръвта също се раздвижва, мускулите се масажират и тонизират, заздравяват се стените на кръвоносните съдове, кожата става гладка и красива.
- Пневматичните ботуши са ефектна процедура. Около краката по цялата им дължина се увиват специални "ръкави", които се надуват, притискайки крака, и веднага след това отпускат.
Когато бедрото е притиснато, прасецът е отпуснат, и обратно. Целта на процедурата е да се активизира изтласкването на кръвта и лимфата, за да не се застояват в кръвоносните съдове по краката.
- Охлаждащият лосион, който е на базата на камфора, може да се прилага на цялото тяло. Компреси, напоени с него, се налагат на целулитните участъци и се снемат, когато лосионът се поизпари.
Това предизвиква понижаване на температурата на кожата с 2 градуса и въпреки малко неприятното усещане за студ подобрява кръвната и лимфната циркулация, тонизира кожните тъкани и спомага за отделянето на отпадъците.
Противопоказанията за всички видове антицелулитни процедури са строго индивидуални.
Друго средство, с което може успешно да се борим се целулита, то това е антицелулитният масаж.
Това е козметична процедура, посредством която се премахват натрупаните подкожни мазнини. Извършва се със специална техника. Спомага усилването на кръвообращението в проблемните зони, както и по-добрата обмяна на веществата.
При жени с по-лека степен на целулитни наслагвания, тази техника отнема по-малко време и дава по-бързи резултати.
При по-младите дами с нормална телесна маса и добро състояние на организма, обикновено са необходими около 10-15 процедури, докато при по-възрастните с нарушение в обмяната на веществата или хормонални проблеми, вероятно ще са необходими около 20-25 процедури, за да има терапията успеваемост.
По принцип този тип масаж може да се прави и в домашни условия, но терапията е по-ефективна ако се извършва от специалист, придружена от специално предназначени за целта етерични масла. Те могат да бъдат със загряващ или изстудяващ ефект, като предназначението им е прониквайки през епидермиса, да достигнат до мастната клетка и да й въздействат.
По този начин не само се изгарят мазнините, но и се набавя свежи хранителни съставки на организма и разнася лимфните задържания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар