Търсене в този блог

петък, 8 април 2011 г.

Проваленото отслабване: „измамните” храни-видео

Салата "Цезар" не е полезна при отслабване

Има храни, които на пръв поглед са полезни за отслабване. Но се оказва, че са „скрити лимонки” и могат не само да не ни помогнат да отслабнем, ами и да доведат до напълняване. Кои са те и защо са такива?

Салата „Цезар”
ДА, това е салата, но при по-детайлен поглед се вижда, че една малка купа съдържа 300-400 калории и то заради дресинга си, пълен с мазнини и калории.

Пресен шейк
„Здравословният” шейк от боровинки може да съдържа цели 80 грама захар или 350 калории на чаша, никакви полезни протеини и никакви пресни плодове. Вместо това се използва плодов концентрат.

Пилешко бурито
Питате се: какъв е проблемът – никакво червено месо, бобови растения! Да, но това са около 1000 калории сирене, сметана и тортила. Изводът е, че вкусното бурито е всичко друго, но не и полезно за отслабване.

Кифлички
Кифличките са едно голямо нездравословно недоразумение, за което повечето хора мислят, че е полезно при отслабване. 500 калории и 11 лъжици захар – виждате ли нещо здравословно?

Лек зехтин
Ако си мислите, че всичко с етикета „лек” е полезно за вашето тегло, ще останете разочарован. Калориите са същите, „по-лек” е цветът и вкусът. За успешно отслабване гледайте най-вече количеството калории.

Студен чай
Антиоксидантите в студения чай не го правят по-полезен при отслабване. Прекалено много добавена захар и цели 200 калории – кой е казал, че е полезен за отслабване?

Няма коментари:

Публикуване на коментар