Търсене в този блог

понеделник, 11 април 2011 г.

Kой, кой е в света на бодибилдинга!

В последните 10 години бодибилдинга се превърна в една индустрия в каято се завъртат десетки милиони долари годишно. От всички списания, интернет сайтове, изложения, тв шоута известни състезатели ни препоръчват продуктите на водещи фирими - протеинови матрици от най-ново поколение, все по-мощни анаболни формули, продукти за изгаряне на мазнините и високо технологични уреди за тренировка. В този свят на надпревара между фирмите производителки на суплементи и аксесоари вземат участие различни звезди от миналото и днес, от бодибилдинга, фитнеса, свободните двубои, кеча, американския футбол и шоу бизнеса. Това кара състезателите да се конкурират освен на сцената, така и извън нея, като част от отбора на компанията спонсор. В тази статия ще рагледаме кой стои зад най-добрите в силовите спортове.
    Последната година безспорен лидер в света на бодибилдинга е  Team Muscletech, взимайки първите три места на Mr. Olympia 2009 в Лас Вегас. Това са на първо място Джей Кътлър, вторият Бранч Уорън и третият Декстър Джаксън, безспорно най-добрите атлети за годината. Но с това не свършват успехите на Team Muscletech, не трябва да забравяме второт място на Дейвид Хенри в турнира до 90 кг на Олимпията, както и 11-то място за Мелвин Антъни и 13-то за Густаво Бадел също на Мр. Олимпия 2009.
Останалите атлети в отбора на Muscletech са Фуад Абиад, класирал се на 2ро място на турнира Tampa Pro 2009, Дарем Чарлз и Джони Джаксън, безспорно най-силният културист в отбора (256 кг лег, 387 кг мъртва тяга).
Към
Team Muscletech през 2009 г. се присъедини и Тод Дъф, eдна бъдеща звезда в UFC. Дебютира на 23 години във най-престижния боен шампионат, с 5 победи и 0 загуби във форамта ММА и 1 победа и 0 загуби в UFC. 

team bsn   Team BSN - също толкова известен и рекламиран отбор в света на силовите спортове. На чело на отбора е 8-кратния носител на титлата Мр. Олимпия - trong>Рони Колман. В последните си DVD-та Колман набляга на марката BSN и нейните продукти. Неизменно съпътства отбора на повечето състезания и експота из цяла Америка и Европа. Може да бъде забелязан на щанда на BSN, раздавайки автографи, снимки и продукти на марката. В хранителната и суплементната му програма се набляга на топ продуктите на фирмата, разбира се с рекламна цел и пополяризирането им. Отборът е подсилен и от немската машина Денис Уолф (роден в бившия СССР, но живял повече от 19 години в Германия). Денис се представи великолепно на Олимпия 2008, където завърши 4-ти, но голяма част от феновете смятаха, че заслужава 2-рото място. От него се очакваше да поднесе изненада на Олимпия 2009, но за съжаление на отбора BSN това не се получи. Денис се представи в слаба форма и зае 16-тото място. Но въпреки това Team BSN  залага на името на "големият лош вълк" и от него се очаква да оправдае това доверие на състезанията през 2010-та година. Отбора на BSN се състои от атлети, състезаващи се в различни спортове, към културистите се присъединява и Брандън Къри- IFBB професионалист от 2008 година, това е едно от новите имена, които ще се чуват все по-често. Той е млад, екстравагантен, със страхотна физика и пропорции. През 2010-та се очаква от него да направи силно впечатление на състезанията и не съмнено ще съпътства щанда на BSN на повечето изложения. Отборът е представян и от фитнес моделите Антъни Пресиано и Дженифър Никол Лий, бикини състезателката Аманда Латона и Алиса Мари. В отбора присъстват и няколко UFC звезди, напълно закономерно, тъй като BSN е основен спонсор на състезанията от формата UFC. Логото на фирмата и на нейните продукти присъства на всички рингове и официални реклами. Отборът е представен от Форест Грифин и Антъни Джонсън, а във формата ММА от Жулиен Гриьо.  Интересното е, че BSN спонсорира и състезатели по колоездене и плажен волей бол, това са Антъни Галван и Тий Лумис. Това разширява спектъра от потребители и популярност на марката.


   Team MHP 
Team MHP - много сериозен отбор, представен от 9 културисти начело с Виктор Мартинез, 6 фитнес състезатели, 11 пауър лифтери и 4-има състезатели в състезанията Най-силен мъж. Отборът залага на нови имена и цели да ги пополяризира и да покаже напредъка им, благодарение на продуктите си. Ричърд "Рики" Джаксън (IFBB Pro), Джонатън Джонсън (NPC състезател), Рафаел Норат (INBF състезател) са някой от имената на бодибилдерите в тима. MHP спонсорира паур лифтинг шампионати, сътовтено представители на отбора са Джо Маца (двукратен шампион на СЪЩ по вдигане от лег, двукратен победител в Olympia King of the Bench, 3 победи в турнира по лег на Arnold Classic). Друга звезда в отбора е Брайън Сандърс, многократен победител в турнири по силов трибой. Световен рекордьор на IPF с общ резултат 2575 паунда (1168 кг). MHP Powerlifting TEAM е представен още от Райън Кенъли, Владислав Алхазов и др. Безспорно един от най-успешните състезатели в отбора е Дерек Паундстън, победител в най-престижното състезание от веригата най-силен мъж - Arnold Classic Strongman 2009, 2ри на Word Strongesten 2009. Само на 28  години, той е в топ 3 най-силни мъже на планетата. Отборът буквално е подсилен от Фил Фистер (победител в World Strongestman 2006), Джон Андерсън и тласкачът на гюле Сам Грамер.
  
Друг отбор набиращ популярност е този на  Met-Rx, за това заслуга има чудесното представяне на Фил Хийт. Шампион на NEW YORK PRO SHOW 2006, 3-то място при дебюта си на Мр. Олимпия 2008, и 5-то през 2009, но той е атлет с невероятна генетика и излъчване, така че може да донесе още много популярност и печалба на компанията Met-Rx.
В отбора е и
Дъзмънт Милър (IFBB Pro), Грек Плит - фитнес модел и актьор, както и преставителката на женския фитне Ким Харис


Няма коментари:

Публикуване на коментар