Търсене в този блог

вторник, 12 април 2011 г.

КОНСКОТО МЕСО

За някои култури яденето на конско месо е табу, тъй като конете са изиграли голяма роля в полза на обществото като впрегнати животни и като домашни любимци. За американците идеята за консумация на конско месо не би им се понравила, но в страни като Южна Америка, Китай, Япония, редица европейски страни, включително Франция, Италия, Швейцария конското месо присъства на масата.
Конското месо е много постно месо и всъщност е доста здравословно. Месото е фино, леко сладко, богато на протеини, консумирайте го, ако ви харесва, то е изключително тонизиращо и късната му консумация може да наруши съня ви.
Консумацията на конско се основава и на религиозни причини, но за всеки тя е индивидуално решение. Еврейските закони по отношение на храненето забраняват консумацията на конско поради факта, че конете не са преживни животни.
Вероятно най-голямата причина много хора да изпитват погнуса от идеята да ядат конско е, че в продължение на столетия, човечеството е поддържало тясна връзка с тези животни, подобно на домашни любимци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар