Търсене в този блог

петък, 22 април 2011 г.

ЗЕЛЕН ЧАЙ ЗА ПОВЕЧЕ МУСКУЛИ

Значимите полифеноли в зеления чай са epigallocatechin gallate, по-известен като EGCG, заедно с epigallocatechin, epicatechin gallate и epicatechin. Според най-новите изследвания, зеленият чай може да има съществена роля за подобряване здравината на костите и увеличаване на мускулната маса. Всичко това заедно с неговата роля в процесите по намаляване на теглото и подкожните мазнини, прави добавката един от най-предпочитаните и многофункционални суплементи.



В изследваната група попаднали 171 мъже и жени, които приемали по 500 мг екстракт от зелен чай под формата на напитка или суплемент. След 6 месечна употреба се е установило значителна заздравяване на костите и увеличаване на силата при тежките тренировки.



Тази дозировка от 500мг е най-добре да се приема по средата на деня или сутрин. Като заместител на традиционния зелен чай, преспокойно може да бъде използван продукта на OPTIUMU NUTRITION – AMINO ENERGY със своята матрица от EGCG, Green Tea и Green Coffee extracts. Всяка доза AMINO ENERGY осигурява 160 мг естествени източници на енергетици, заедно със 100 мг кофеин. В продукта са добавени и комплекса от есенциални аминокиселини и БЦАА, така необходими за провеждането на една интензивна тренировка и пълноценното възстановяване след това. СЪщо така да не заравяме и най-популярната напомпваща съставка аргинин, както и бета аланин за повишаване на издръжливостта и работоспособността на мускулите. AMINO ENERGY се очертава като предпочитан избор в категорията ALL-IN-ONE PRODUCT, когато трявба да се избира само 1 продукт, от който се търси максимална ефективност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар