Търсене в този блог

петък, 11 март 2011 г.

ДИЕТАТА НА МАДОНА

Диетично с Мадона
януари 15, 2011
 
Поп кралицата Мадона отдавна е спечелила славата си на модна диктаторка и фитнес гуру. Неподвластна на годините и винаги със зашеметяваща визия, тя е истински пример за подражание. 50-те години не личат на слабата, изваяна и релефна мускулатура на звездата. Но това тяло, както всички знаем, не е просто даденост. Поддържането на тази фигура е свързано с много физически упражнения, йога и спазването на стриктни диети. Личният диетолог на Мадона – Рей Кибартас й помага за поддържането на идеално тегло. Предлагаме ви и вие да се вслушате в съветите на Рей. Eто някои от основните правила на хранителния режим:
- от изключителна важност е да се поддържа съотношението на мазнини, белтъчини и въглехидрати в следната пропорция: 30 : 30 : 40
- не трябва да пренебрегвате значението на мазнините – те ви засищат и намаляват чувството за глад
- наблегнете на приемането на „сложни“ въглехидрати, а не на нишестени
- кофеинът попада в графата „забранено“
- забравете за шоколада, въпреки че той е сред любимите изкушения на поп дивата.  Aко е на прага на нервен срив, Рей позволява на Мадона да се изкуши с любимите й шоколадови бонбони. Ако и вие стигнете дотам – направете компромис с едно парченце шоколад;)
- не е лесно да се поддържа това съотношение, но за по-голямо улеснение Рей Кибартас пояснява: порцията белтъчини трябва да е с размера на нашия юмрук, а тази с въглехидратите около 2 пъти по-голяма.


Представяме ви примерното меню на Мадона:
Закуска: Плод – ябълка, праскова или кайсия; едно яйце; филийка с два белтъка
Обяд: Едно парче варено бяло пилешко или пуешко месо, филия пълнозърнест хляб и майонеза.
Вечеря: Порция пиле, риба или телешко месо, зеленчуци, макарони и печен картоф
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар