Търсене в този блог

събота, 12 март 2011 г.

 Методът за отслабване "Табата"

Методът е много прост и много труден за трениращия. Обикновено спортистите го пробват веднъж, потвърждават безспорните му предимства, и се заричат да не го споменават никога вече. За какво става дума? Вземете едно упражнение, и го изпълнете по следния начин:

1. За двайсет секунди направете колкото може повече повторения.

2. Починете десет секунди

3. Повторете още седем пъти.

Това е! Готови сте за четири минути! А, какво е това по лицето ви? Подът.
Осем серии от 'колкото може повече повторения, последвани от кратка десетсекундна почивка – просто и ефективно. Дваете най-подходящи упражнения за Табата са предният клек и тръстърът, който ще опиша след малко.
Целта ни не е 'осем серии по осем повторения', макар че резултатът може и да е такъв. Целим колкото може повече повторения в рамките на 20 секунди, последвани от 10 секунди почивка.

240 Болезнени секунди.

Защо да правите тази тренировка? Табата е най-добрата тренировка за изгаряне на мазнини, която знам. Може да е само четири минути, но потенето и тежкото дишане продължават доста време след това.
Упражненията за табата можете сами да изберете важно да спазвате начина на тренировка и пак казвам да се стараете за 20 сек. да направите повече повторения.За по-голям резултат повторете,а ако имате време и потретете :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар