Търсене в този блог

четвъртък, 10 март 2011 г.

Програма за стягане на корем

Коремната мускулатура е изключително трудна за стягане и оформяне. Трудноста за стягане на тези мускулни групи е, както при жените така и при мъжете. Тази програма, която ви предлагаме ще бъде най-полезна за хора, които тепърва започват активно да се занимават с фитнес. Самата програма е балансирана и е предвидена именно за начинаещи.
Първа седмица

Понеделник - Сряда - Петък

През тези дни от седмицата, започнете да бягате на пътеката. Опитайте се да бягате със средна скорост като избяганата дистанция да е минимум 1600м. Като може да ги разделите на два транша по 800м. като направите една отпускаста почивка в рамките на 15 минути. Тичането е едно от най-добрите упражнения за изгаряне на мазнените и това ще помогни за премахването на биреното коремче.

Втора Седмица

Понеделник - Сряда - Петък
Цялостни коремни преси - 3 серии с по 15 повторения с 10 сек. задържане на последното
Повдигане на коленете от стенд с редуване ляво-дясно - 3 серии  с по 20 повторения
Извивки в страни на скипец - 3 серии с по 15 повторения

Трета седмица

Понеделник - сряда - петък

Повторете седмица 2 но увеличете повторенията с пет повече, а за край на тренировката пробягайте дистанция от 800м.

Четвърта седмица

Вторник - Четвъртак - Събота

четвъртата седмица от програмата за стягане на корема включва отново пробягване на дистанции. През тази седмица се опитайте да пробягате поне 2400км. за всяка една тренировка. Пробягването на този пробег го направете на траншове по 800м. със задължителна почивка поне 10 мин.

Повторете тази месечна програма поне 3 месеца за да има видимо стягане на коремната мускулатура. Като всеки месец се старайте да вдигате броя на повторенията и дистанцията на пробега.

Няма коментари:

Публикуване на коментар