Търсене в този блог

четвъртък, 24 март 2011 г.

СЪВЕТИ ОТ АРНОЛД


Съветите на Арнолд за трениране на различните мускулни групи

Рамене


Една добра точка, която Арнолд изтъква  е, че раменете се виждат от всеки ъгъл. Те също са част от всяка поза, което правите.
Не заключвайте напълно вашите раменни преси. Така се отнема напрежението върху рамената и се прехвърля на трицепсите. Уверете се, че имате сгъване в лактите в горната част при движението.Дръжте лактите си широко, изтеглени назад, и в съответствие с раменете си. Това ще изолира раменете ви и ще ви предпази от заключване.Наклонете ръка, така че кутрето да е по-високо от палеца в горната част на движението. Това увеличава размера на напрежението от страна на главата и така позволява да се работи повече над раменните преси.Когато правите странични повдигания свивайте малко в лакътя. Това ще ви позволи да използвате по-голяма тежест.Ако не почувствате напомпването в главата, значи само се опитватете да тренирате. Експериментирайте с упражнението докато не го направите правилно.

Трапец


При вдигане за трапец си представете, че се опитвате да си докоснете ушите.

повдигане с лост за трапец

Ръце

Въображението е много важно за тренирането на  бицепса. Когато правите напомпвания , представете си как бицепсите се разширяват и подуват докато не заприличат на планински върхове, защото много хора си мислят за друго докато тренират.

визуализирайте и по време на тренировка :)
Много зависи от ежедневието ви. Ако имате отрицателни мисли или съмнения, ръцете ви няма да се увеличат до това, което могат да бъдат.
При извършването на напомпването, се уверете, че бицепса върши работата. Много е лесно да се използват краката, гърба и рамената за да помагат за свиванията на бицепсите. Това включва използването на тегло, което може да понесете и да оставите егото си настрана.
Контролира измама. Какво прави Арнол! Избира тегло, с което той може да се справи за 3-4 повторения точно и стриктно и след това той ще използва някои движения на тялото да направи други 3-4 повторения.
Теглото, който сте избрали е много тежко, ако загубите усещането в мускулите, който се опитвате да напомпите. Така че, когато правите контролирани измами, ако не се чувстват тези последни повторения в бицепса, теглото е много тежко.
Ето нещо, което смята, че е много интересно:
“Основно правило на физиологията казва, че колкото повече мускул се разтяга и е под напрежение в началото на едно движение, толкова по-трудно може да се свие на финала.”
Когато тренирате трицепс, важно е да изберете тегло, което Ви дава възможност да изолирате трицепса.
Уверете се, че упражненията, които правите засягат всички 3 глави на трицепса.

Преса

Пресата е фокусна точка на тялото. Когато сте на състезание, очите на публиката и очите на съдиите са насочени направо към корема. Тренира-нето на пресата води до по-добро смилането на храната и намалява запек. Той също така подобрява стойката , намалява риска от херния, и предпазва от падане.

хубавата преса създава усещане за хармонично тяло

Гръб

Гърбът ви има нужда както от ширина, така и от дебелина. “Освен ширина и дебелина, трябва плътност, релеф, разделяне и мускулатура.”
Широките гръбни мускули са най-големите мускули на гърба. Те са съставени от горна и долна част и плътна част в средата.
Трябва да се научите да оставяте на вашия гръб да върши работата. Много е лесно да натоварвате бицепса или раменете,но няма да получите желания резултат.
latbig Съветите на Арнолд Шварценегер  хранителни добавки и протеини
анатомия на гърба
Запазването на  умствено-мускулната връзка е задължително по време на тренировките си върна, защото не можете да виждате гърба си, докато го тренирате все пак.Използвайте усещането като ваш водач. Вие трябва да намерите упражнения, които ви позволяват да работите с гърба си, а не с други части на тялото. Ако рамената или бицепсите се напомптват, то трябва да промените движението или теглото на тренировката си.

Крака

Преди да можете да тренирате крака правилно, трябва да се научите да обичате тренировките за крака. Краката са най-изтощителни част от тялото за трениране.
Не пренебрегвайте прасците си! Повечето културисти правят прасци в края на тренировката, когато те са напълно изтощени. Ето защо, те правят няколко леки упражнения за прасци и спират.Ако прасците са слабо място (като при Арнолд), тренираите ги като приоритетна група още в началото на тренировката.
Казано по-просто: Вие трябва да правите клякания!

клека повишава тестостерона
Кляканията не само са отлични за краката, а и стимулират дълбокото дишане, което помага да разширите гръдния кош, подобрява издръжливостта и силата.Когато клякате, изберете тегло, с което може да направите 6-8 повторения, след което направете 12. В повечето случаи, хората избират тегло и правят няколко повторения по-малко отколкото в действителност могат да направят.При извършването на разширения на крака и преси, използвайте чиста енергия от краката за да завършите повторенията. Много е лесно да се оповавате на теглото си на тези упражнения.

Гърди


По време на движения от лег, спиране на лоста на 4-5см от гърдите поддържа постоянно напрежение.Не просто натискайте лоста нагоре и надолу. Свалете лоста до гърдите, а след това вдигаите покраи врата и лицето.При извършването упражнението дръжте лактите си изтеглени и  назад в съответствие с раменете си.

кой не би искал такива ГЪРДИ?

Извод

‘’ Рим не е построен за ден! ‘’

Това са някои от основните точки за изпълнение от списанието. Аз силно препоръчвам се опитате да намерите това списание. Опитайте с някои от тези насоки за да видите как се чувствате. Продължаване да подобрявате тялото и ума си.
Статията е създадена по материали от Интернет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар