Търсене в този блог

петък, 11 март 2011 г.

Зелен чай кара килограмите да се изпаряват

За всички, които са отегчени от лишения, за да контролират теглото си, има нова светлина, която озарява тунела по пътя към идеалната фигура.
Е, не искахме да звучи сложно, а само да ви споделим, че доктор Линдзи Браун, фармаколог в университета в Бризбейн, Австралия, е установила, че зеленият чай подпомага естествено процеса на отслабване.
Според нейното изследване 3 чаши дневно от чудесната напитка намаляват съдържанието на мазнини в тялото. И това се случва дори при диета, богата на високо въглехидратни и мазни храни.
Австралийката наблюдавала плъхове, които в продължение на 8 седмици били хранени с изключително калорично. Това довело до удвояване на мазнините в тялото им, както и до повишаване на кръвното им налягане.
След това към диетата на гризачите бил добавен зелен чай в смес с малки количества мента, гроздови семки и маслинови листа. Резултатите били бързи и красноречиви – плъховете отслабнали за кратко време, а и кръвното им налягане се нормализирало.
Всичко това станало, въпреки че в менюто им все още имало и доста храни с високо съдържание на въглехидрати и мазнини.
Според доктор Браун минималното дневно количество от вълшебния чаен микс е 3 чаши, които биха подобрили като цяло здравето на хората.
Ефективната част от комбинацията са зеленият чай, гроздовите семки и особено маслиновите листа. Всички те заедно спират производството на възбуждащи химикали от мастните клетки, които иначе привличат още мазнини и така карат клетките да растат.
Ментата пък се добавя само за повече аромат в случая.

Не ни е известно да има подобна чаена смес у нас, но се надяваме това скоро да се промени. А дотогава вие можете да пиете зелен чай в съчетание с маслинови листа например, те поне се намират лесно.
В зеления чай сложете щипка канела за по-добър резултат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар