Търсене в този блог

събота, 7 май 2011 г.

Грешките, които допускат жените във фитнеса

След няколко месечна тренировка във фитнес зала много от жените искащи да отслабнат, разочаровано се отказват от заниманията си, виждайки в огледалото появяващите се малкопривлекателни за тях бицепси.
Други пък, с цел по-бързо постигане на желания ефект, тренират интензивно и прекаляват с натоварването, а подобен маратон води до отпадналост и мускулна треска.

Много често се срещат и жените, натоварващи не тези мускули, които трябва. Например, упражнението за мускулите на гърба на тренажора, погрешно е считано от някои жени, за упражнение за ръцете. Действително, при неправилна техниката на изпълнение на това упражнение, леко се натоварват ръцете и въобще не се работи за гърба.

Съвсем безмислено е в рамките на една тренировка да се обикалят хаотично всички уреди в залата и да се правят упражнения за различни мускулни групи, както и да се прави само по една серия на упражнение. Няма как да се оформи мускул и въобще да се поддържа мускул с едно упражненийце и една серийка.

Как правилно да организираме тренировката си, така че да постигнем целта си, без да сме сред върлите поклонници на бодибилдинга?

За да получат наистина релефно тяло, бодибилдерите тренират по 6 часа дневно и се хранят по определен начин. Да се постигнат техните резултати съвсем не е толкова просто.

Самостоятелните занимания в някои случаи може да се окажат пълна загуба на време, докато с подходящо подбрана тренировъчна програма и с личен инструктор ще се доближите по-бързо до желания ефект.

При избора на програма, инструктора отчита множество фактори, започвайки от това, как работите: повече седите зад компютъра или непрекъснато сте в командировка. Темперамента, възрастта, здравословното състояние, даже настроението - всичко има значение. Ако по стечение на обстоятелствата не можете постоянно да работите с инструктор, нека поне специалист да изготви програмата ви, тя не може да бъде универсална за всички.

Помнете, че в тренировката ви трябва хармония: както упражнения за сила и издръжливост (на пътечката, велтренажора, степера), така и упражнения за гъвкавост и координация (йога, различни видове спорт).

Красивото тяло не е дар от бога, то е резултат от постоянни тренировки в дълъг период от време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар