Търсене в този блог

вторник, 24 май 2011 г.

Суровата диета на Анджелина Джоли

Анджелина Джоли е не само прекрасна актриса и доброволен посланик на ООН, но и майка на шест деца, от които само три са осиновени.

Кой би си помислил, че 36-годишна майка на три деца може да има толкова стройно и сексапилно тяло? Всички знаем колко е трудно да се поддържаме във форма, особено пък след раждане на три деца. “Суровата диета” на Анджелина Джоли обаче помага на актрисата да постигне впечатляващи резултати!

Какво представлява “суровата диета” на Анджелина Джоли?


За да се поддържа във форма известната актриса редовно ходи на фитнес. Тя прекарва доста време в тренировки, правейки упражнения за различни групи мускули. Практикува и кикбокс. За Анджи това е не само начин да отслабне, но и да се освободи от стреса и да се зареди с положителна енергия.

Що се отнася до храненето, Джоли е изпробвала редица други режими, преди да се спре на “суровата диета”. Това впрочем е най-популярната диета не само сред звездите, но и сред желаещите да отслабнат по цял свят. Предимствата й са, че тя помага бързо да се освободите от излишните килограми, без да ограничавате строго количеството на поеманата храна, а при това спомага и за нормализиране на храносмилането.

На пръв поглед храненето със сурови продукти може да ви се стори странен начин за отслабване, но всъщност е много здравословен и безопасен метод.

“Суровата диета” или суровоядството е доста екстремна диета, при която от менюто се изключват всички храни, преминали през каквато и да било термична обработка. 75 % от поеманите продукти трябва да са сурови, тъй като при готвенето им се губят всички полезни вещества, съдържащи се в тях. Освен това суровата храна се усвоява по-добре от организма.

Основни продукти в диетата са зеленчуците, плодовете, орехите, сушените плодове, зърнените кълнове, листовите зеленчуци, а също така подправките и билките. В малки количества можете да добавяте към менюто си птиче месо или риба. Зърнените храни (например жито или елда) могат да се ядат само в изкиснат във вода вид. Напитките се ограничават с вода или плодови сокове. Разрешените от диетата продукти са доста нискокалорични, което също спомага за отслабване.

За 10 дни с тази диета можете да свалите от 3 до 5 килограма. Не прекалявайте с нея обаче, защото колкото и да е здравословна, има и редица противопоказания. Хората, страдащи от панкреатит, язва на стомаха или заболявания на жлъчката трябва да избягват “суровата диета”.

Примерно меню за “сурова диета”


Закуска:

Салата от пресни плодове, примесена с орехи и семена и подправена с обезмаслено кисело мляко и чаша вода или сок.

В салатата може да са включени ябълки, круши, сливи, банани, праскови, кайсии, касис, вишни, пъпеш, диня, грозде и др. Можете да добавите и шепа ядки (орехи, бадеми и др.) или семена (например сусам).

Обяд:

Зеленчукова салата със зехтин, обезмаслено кисело мляко или извара, смесени с изсушени плодове и орехи или плод по ваш избор. За пиене – вода или плодов сок.

За салатата можете да нарежете домати, краставици, репички, моркови, марули, цвекло, зеле, чушки, аспержи, лук, чесън и копър/магданоз. За десерт се поглезете с обезмаслена извара или кисело мляко със стафиди, сушени сливи и кайсии или фурми.

Вечеря:

Студена зеленчукова супа (гаспачо, таратор и др.), обезмаслено сирене, шепа орехи, плод.

Ако не можете да си представите живота си без месо, можете да хапнете малко варено пилешко бяло месо или печена немазна риба. Не забравяйте обаче, че в основата на диетата стои максималното ограничаване на продуктите, преминали през термична обработка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар