Търсене в този блог

събота, 21 май 2011 г.

Хранене при кардио тренировка

Най напред трябва да сте наясно с хранителния режим при аеробната - кардио тренировката

Трениращите трябва да правят поне две кардио тренировки (бягаща пътека, велоергометър, крос тренажор) седмично, 30-45 минути всяка, за общо укрепване. При орелефяване и намаляване на телесните мазнини, кардио тренировката се включва по често, стигайки до 5 тренировки по 1 час седмично. За да получите най добри резултати спазвайте следните препоръки при хранене: Добър избор е да не ядем нищо преди кардио тренировката. Този вид тренировка използва телесните мазнини като гориво, количеството въглехидрати в кръвния поток пречи за максималното изгаряне на мазнините. Ако има много вълехидрати останали от последното хранене, изгарянето на мазнините намалява и обратно, ако въглехидратите в кръвта са малко, изгарянето на мазнините се покачва. Ето защо кардио тренировката сутрин на гладен стомах е толкова ефективна. След нощния сън нивото на въглехидратите в кръвта е ниско и способността за изгаряне на мазнини е многократно по висока. Последните изследвания показват, че изгарянето на мазнините може да бъде покачено още повече, ако вземате аминокиселини преди кардио тренировката. От 3 до 6 грама аминокиселини имащи в състава си аланин, аргинин, цистеин, глутаминова киселина, глицин, хистидин, изолевцин, левцин, лизин, метионин, фениланин, серин, треонин, триптофан, тирозан и валин. Друга възможност е да започнете с 10-20 грама чист протеин изолат или хидролизат. Уверете се, че продукта не съдържа въглехидрати или мазнини.
Хранене по време на кардио тренировка
Пийте вода! За културистите най добрата напитка по време на кардио е водата. Тя ги поддържа хидратирани, подобрява възстановяването и изхвърлянето на токсините.
Хранене след кардио тренировка
Консумирайте повече протеин. Ако след кардио е налице катаболно състояние, протеинът помага да излезем от него. Суроватъчния протеин и яйчния белтък са на първо място. Те постъпват в кръвообръщението по бързо от всички останали източници на аминокиселини и помагат да се предпазим от загуба на мускулна маса. Най добре да се изчакат 90 минути преди да се приемат въглехидрати, защото те покачват инсулина, който може да вземе връх над изгарящите мазнините хормони. Подходящи са комплексните, бавно усвояващи се въглехидрати,като овесени ядки, ръжен хляб, картофи и дори спагети. Те предизвикват умерено отделяне на инсулин. Поддържането на ниско ниво на инсулина след кардио тренировка е важно за максималното изгаряне на мазнините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар